Descriere proiect

/
StartUP Ingenium

Despre proiect

Proiectul StartUP Ingenium, cod mysmis POCU/829/6/13/141114, este implementat în perioada 1.01.2022-31.12.2023, de către CNIPMMR în calitate de beneficiar și vizează încurajarea antreprenoriatului și a ocupării în rândul studenților prin susținerea înființării de întreprinderi care activează în sectoare economice cu potențial competitiv.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului și a ocupării în rândul studenților prin susținerea înființării de întreprinderi care activează în sectoare economice cu potențial competitiv.

StartUP Ingenium

Obiectiv general

Obiective specifice

Obiectiv Specific 1

Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale si sustinerea dezvoltarii spiritului antreprenorial si inovator a 350 de studenti care doresc sa initieze o activitate independenta prin participarea la cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului.

Obiectiv Specific 2

Cresterea gradului de informare si de constientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o optiune de cariera pentru fiecare, prin desfasurarea unei campanii de promovare.

Obiectiv Specific 3

Incurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 26 de start-up-uri in domenii cu potential competitiv.

Obiectiv Specific 4

Cresterea ocuparii prin crearea a 65 de locuri de munca in intreprinderile nou infiintate.

Obiectiv Specific 5

Stimularea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC sau în domenile de specializare inteligentă conform SNCDI prin furnizarea de sprijin pentru dezvoltarea a 26 de intreprinderi.

Obiectiv Specific 6

Promovarea inovarii sociale prin incurajarea viitorilor antreprenori sa angajeze persoane din grupuri vulnerabile si prin afacerile pe care le vor dezvolta sa vina in intampinarea nevoilor acestora

Rezultate

0
de persoane selectate in vederea participarii la cursurile de formare antreprenoriala
0
de certificate de absolvire emise de ANC care atesta îmbunatatirea competentelor în domeniul antreprenorial a 350 de persoane
0
de planuri de afaceri propuse de reprezentanti ai grupului tinta – aprobate spre finantare
0
de stagii de practica aferente stagiului efectuat de persoanele ale caror planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordarii de ajutor de minimis plus inca 3 rezerve
0
de persoane care beneficiaza de servicii personalizate de consiliere / consultanta / mentorat
0
de intreprinderi infiintate conform legii nr. 346/2004
0
de locuri de munca create